PROJECTE VACANCES EN PAU

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE — Consisteix en l’acollida d’infants sahrauís, de 8 a 12 anys, per part de famílies catalanes, durant 2 mesos a l’estiu.

ÀREA D’ACTUACIÓ — Camps de refugiats sahrauís de Tindouf, Argèlia.

Cooos - Vacances en pau

Fes ara la teva aportació

Els teus diners aniran destinats íntegrament a aquest projecte

Aquest és un projecte humanitari de caire solidari amb el Poble Saharauí.

Durant aquests 2 mesos les famílies organitzen el dia a dia de l’infant a través d’activitats, visites, excursions, cursos, casals… Alhora també s’aprofita per fer-los passar una revisió mèdica exhaustiva, visita al dentista i vacunació recomanades pel ministeri de salut del govern saharaui. Hi ha diversos convenis amb la generalitat i ajuntaments que faciliten aquestes visites perquè siguin gratuïtes.

Les condicions durant els mesos d’estiu als camp de refugiats són especialment complicades, superen cada dia els 50/55º cosa que paralitza qualsevol activitat que vulguin fer. Recordem que aquest poble, aquests nens, no tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.

Per a ells representa sortir d’unes condicions difícils, conèixer un altra cultura, una altre llengua, tenir una il·lusió i esperança fora dels campaments, que els dugui a estudiar i veure un futur millor, al veure el recolzament d’altres pobles vers amb ells….

Cal destacar que tornen contents i també amb moltes ganes de tornar al desert, per molt contrari del que pugui semblar.

Aquest projecte es porta a terme cada any durant els mesos de juliol i agost.

En l’estiu de 2017 vam gestionar l’acollida de 26 nens en famílies de la comarca d’Osona i rodalies dins el projecte Vacances en Pau.