PROJECTE FORMA’T AL SÀHARA

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE — Enviem a estudiants a realitzar pràctiques sobre el terreny.

ÀREA D’ACTUACIÓ — Institus d’Osona de graus profesionals i camps de refugiats sahrauís de Tindouf d’Argèlia. Wilaya d’Auserd.

IMG_9347 copia
Forma't al Sàhara - Cooperació Osona Sàhara

ACONSEGUITS 1.300 €

DE UN TOTAL DE 2.800 € 50€

PRESSUPOST

  • Preparatius sobre el terreny 749 €
  • Formació i sensibilització 2.600 €
  • Desplaçament i assegurances 2.246 €

Aquest projecte oferirà un seguit de conferències i xerrades formatives en graus superiors dels instituts de la comarca d’Osona IES Vic i Antoni Pous. Després d’un procés de selecció entre possibles candidats, s’acompanyarà a realitzar pràctiques relacionades amb els seus estudis als camps de refugiats de Tindouf, a Algèria, a un grup d’uns 15 estudiants, cada any.

Un cop allà, a més de les pràctiques esmentades tindran programades tota una seguit d’activitats amb les que podran conèixer de primera mà la forma de vida dels refugiats sahrauís, les infraestructures dels camps de refugiats, la història del conflicte, etc.

Un dels objectius més importants del projecte, la sensibilització dels estudiants respecte de la causa sahrauí, així com el coneixement de la realitat dels refugiats, s’aconsegueix gràcies al fet que durant la seva estada s’allotjaran amb famílies sahrauís, viuran amb ells i mantindran espais de convivència conjunta.

Tot el projecte es realitzarà en estreta col·laboració amb els equips docents dels instituts, amb la finalitat de que les pràctiques siguin d’utilitat per a la formació dels alumnes i tinguin relació amb les matèries tractades a cadascún dels respectius graus. La col·laboració ha de ser tal que puguin desplaçar-se alguns docents als camps de refugiats acompanyant els joves.

Aquest projecte està destinat a alumnes que cursin un grau superior de Formació Professional en especialitats que permetin desenvolupar pràctiques sobre el terreny en algunes de les matèries que contemplen els seus estudis.

Forma’t al Sàhara pretén donar formació a un grup d’uns 100 estudiants cada any, dels quals seran seleccionats quince per viatjar als camps de refugiats d’Algèria per tal de dur a terme diferents activitats de pràctiques relacionades amb la seva formació.

En principi s’ha pensat en els següents estudis, tot i que la llista està oberta a altres:

Institut IES Vic
Laboratori de clínic i biomèdic
Higiene bucodental

IES Antoni Pous i Argila
Educació infantil
Integració social
Atenció sociosanitària

La selecció dels estudiants és de gran importància atès que d’ella dependrà que els alumnes que hi participin han de tenir un perfil tal que permeti que en el futur tornin a la ciutadania i a les associacions de la nostra comarca la inversió que es fa en ells a través d’aquest programa.

Tenim previst iniciar les formacions i les seleccions el proper setembre 2017.

El viatge als campaments està previst per el primer trimestre de 2018

El projecte ha estat presentat als instituts, professors i alumnes, havent tingut una excel·lent acollida.

També s’ha presentat als ajuntaments de Vic i de Manlleu, havent mostrat les dues entitats un gran interès per participar en el projecte.

En aquests moments estem buscant el finançament per poder dur a terme el projecte dins dels terminis marcats.

Fes ara la teva aportació

Els teus diners aniran destinats íntegrament a aquest projecte