PROJECTE TIPUS

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE — L’objectiu és dotar als dentistes d’un equip ambulant de dentista, material de dentista i un vehicle perque pugui atendre a una part de la població gratuïtament per fer revisions i intervencions dentístiques.

ÀREA D’ACTUACIÓ — Dintre la Wliaya d’Auserd, Dayres Zug, Bir, Ganduoz, Myjic.

DESTINATARIS — Nens i nenes, persones discapacitades i d’avançada edat.

Projecte dentista al Sàhara - Cooperació Osona Sàhara
Projecte dentista al Sàhara - Cooperació Osona Sàhara

ACONSEGUITS 1.735 €

DE UN TOTAL DE 3.000 € 0€

PRESSUPOST

  • Compra equip odontolòlgic :  1.950 €
  • Transport equip: 450 €
  • Transport vehice: 1.900 €

Des de Cooperació Osona Sàhara (COOOS), vam emprendre el Projecte dentista al Sàhara, que ja es realitzava, amb la compra d’un maletí ambulant d’ortodòncia, el qual permet netejar, fer càries i intervencions bàsiques d’ortodòncia. També s’enviarà material odontològic per portar a terme les intervencions.

Per altre part hi ha la donació d’un cotxe d’una persona a titol personal, el qual es va portar al Sàhara el 25 d’octubre de 2017.

L’objectiu és que el metge-dentista pugui reempendre aquestes actuacions solidàries amb el seu poble en els campaments i dotar-lo dels materials que necessiti per poder-ho realitzar.

El Dr. Salek Embarek, médico-dentista a Zug, Auserd, ja portava anys desplaçant-se pels campaments fents aquestes actuacions gratuïtament, sobretot d’ortodòncia bàsica pels nens. El 2015 se li trenca l’equip ambulant d’ortodòncia per poder fer les intervencions dentals, i el 2016 es queda sense vehicle per fer els desplaçaments.

Finalment, el doctor Salek va voler batejar el seu clínica amb el nom del fundador de COOOS, Pere Viñolas, mort recentment.

Entre l’últim trimestre del 2016 i el gener del 2017, es va proporcionar el vehicle, les medecines i material de dentista i l’equip ambulant. La temporalització d’aquest projecte és en un principi perpetu, i s’anirà fent el seguiment. Cada any s’haurà de subministrar els medicaments i material de dentista.

El Dr. Salek Embarek, a dia d’avui (maig 2017) destina els dijous per fer aquestes visites i actualment ha visitat a unes 120 persones.

Fes ara la teva aportació

Els teus diners aniran destinats íntegrament a aquest projecte

DENTEC: Un descompte de l’Equip odontolòlgic del 63%( 1.539€), i donació directe de 200€

JOAN FORNELLS: Donació de kits odontològics per valor de 570€, i la gestió i assesorament de la compra i

ANÒNIM: Subaru Forester 4×4

RCM MOTOR: revisió, canvi d’oli, filtres, muntage amortidors.